به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد دهقانی، با اشاره به اینکه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، پاسخی ملی به یکی از مهمترین چالشهای آینده کشور است، گفت: این قانون با هدف پشتیبانی از خانوادهها، تسهیل فرزندآوری، و ارتقای سلامت مادران و کودکان تدوین شده است و اجرای صحیح آن، نیازمند همکاری همه ارکان نظام سلامت است.
وی با بیان اینکه در حوزه درمان، مسئولیتهای مهمی بر عهده ما قرار گرفته است، اظهار کرد: این خدمات از توسعه خدمات ناباروری و حمایت از زوجین جوان گرفته تا ارتقاء مراقبتهای دوران بارداری و زایمان ایمن را شامل میشود.
دکتر دهقانی با اشاره به اینکه در این مسیر، ماماها به عنوان مدافعان خط مقدم سلامت مادر و نوزاد، نقشی کلیدی دارند و باید مورد توجه و حمایت ویژه قرار گیرند، ابراز کرد: آینده ایران عزیزمان، به دست خانوادههای پُرجمعیت، فرزندان سالم و مادران آگاه و حمایتشده رقم خواهد خورد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ماما درحوزه آگاهیبخشی، مشاوره باروری، مراقبتهای پیش از بارداری، دوران بارداری، زایمان و پس از زایمان نقش کلیدی و تعیینکنندهای ایفا میکند، اظهار کرد: حوزه درمان حمایت کاملی از برنامههای مرتبط با تحکیم بنیان خانواده و جوانی جمعیت خواهد داشت.
دکتر دهقانی با اشاره به اینکه میزان مرگ و میر مادران به علت عوارض بارداری و زایمان از مهمترین شاخصهایی است که نشاندهنده وضعیت توسعه کشورها است، بیان کرد: این شاخص به عنوان یکی از بارزترین نمایههای توسعه، تحت تأثیر عوامل مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی میباشد و خدمات بهداشتی- درمانی فقط بخشی از عوامل مؤثر در کاهش مرگ و میر مادران را به خود اختصاص میدهد.
وی با بیان اینکه «نظام مراقبت مرگ مادری» با هدف پیشگیری از مرگهای قابل اجتناب در سیستم بهداشت و درمان، تدوین و در حال اجرا است، ابراز کرد: خوشبختانه شاخص مرگ مادر دانشگاه در سال ۱۴۰۳، نسبت به سال ۱۴۰۲، از ۲۶ به ۱۴.۳ در صد هزار تولد زنده کاهش یافته است و از نظر تعدادی نیز مرگ مادر از ۲۲ مورد به ۱۱ مورد کاهش یافته است که این دستاورد حاصل اجرای بهینه نظام مراقبت مرگ مادر و تلاش اساتید و همکاران در گروههای آموزشی، بهداشتی و درمانی و بالاخص بیمارستانی میباشد که در خط مقدم حفظ جان مادران نیازمند مراقبت ویژه به خدمت مشغولند.